お疲れ様です。
私は年中、夜にコーヒーを飲みます。
通という訳ではないので、インスタントコーヒーを瓶で置いています。
夏の間は、アイスコーヒーのペットボトルをケース単位で買い置きします。
この夏も毎年のように、飲みかけのインスタントコーヒーを秋まで飲まないので常温で置いていました。
アイスコーヒーを飲み終わり、久々にインスタントコーヒーを持つと、なんか重いのです。
蓋を開けてみると、粉上のコーヒーが『液体化』していました。
インスタントコーヒーって、夏持ち越したらマズイんですかね?
今まで、夏持ち越す時は冷蔵庫に入れていたので、問題なかったのですが、今年は入れなかった結果、『液体化』してしまいました。
しかし、コーヒーに入れるクリープは問題ないのです。
製造過程は似たようなものですよね?
ネスカフェのCMじゃありませんが、
「違いがわからない男」
ダバダ~♪
thank you for your hard work.
I drink coffee at night all year round.
I'm not a connoisseur, so I keep a jar of instant coffee.
During the summer, I stock up on iced coffee in plastic bottles by the case.
This summer, like every year, I left my half-drunk instant coffee at room temperature because I wouldn't drink it until fall.
When I finish drinking iced coffee and pick up instant coffee for the first time in a while, it feels heavy.
When I opened the lid, the ground coffee had liquefied.
Is instant coffee bad if you keep it for the summer?
Up until now, I had put it in the refrigerator when I wanted to carry it over for the summer, so I didn't have any problems with it, but this year I didn't put it in, and as a result, it liquefied.
But creep in your coffee is fine.
The manufacturing process is similar, right?
It's not a Nescafe commercial, but
"A man who doesn't know the difference"
Dabada~♪